Кисело зеле по ловджийски
1,5 кг. кисело зеле
1 лук. нарязан
0,4 кг. наденциа,
нарязана на колелца
0.3 кг. свинска плещка
нарязана на кубчета
1 лъжица зeхтин
5 г. сушени гъби,
предварително накиснати
1 ябълка,
нарязана на четвъртинки
4 бр. сушени сливи
100 мл. вода
2 дафинови листа
3 зърна бахар
3 зърна хвойна
черен и шарен пипер на зърна
Заготовка: 10 минути
Порции: 6
Program: FRY / STEW / BAKE
Готвене: 2 часа
Начин на приготвяне:
1. Сложете зехтина в съда за готвене и добавете лука.
2. Натиснете MENU бутона и изберете FRY. Натиснете COOKING TIME и задайте 5 мин. Натиснете START разбърквайки от време на време.
3. След това добавете нарязаната наденица и месото и задайте FRY за 10 мин на отворен капак.
4. Добавете киселото зеле, дафиновия лист, всички подправки, гъбите, налейте малко вода и задайте програма STEW за 1 час и 30 мин.. Затворете капака и натиснете START. По избор: добавете сливите и ябълките, натиснете BAKE програма, натиснете TEMPERATURE и задайте 80 °C и време 20 мин. Когато готвенето свърши, Multicooker автоматично преминава в режим KEEP WARM.
5. След като готвенето приключи, изключете уреда от кабела.Накрая можете да добавите малко кимион, риган и червено вино.