Bита баница с мляко и сирене
2 бр. дърпани кори на сач
300 г сирене
3 + 2 бр. яйца
200 мл прясно мляко
100 г кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
60 г масло, разтопено
Заготовка: 20 минути
Program: BAKE
Готвене: 1 час
Начин на приготвяне:
1. В купа добавете начупеното сирене и 3 яйца, след което разбъркайте с вилица.
2. Към киселото мляко прибавете сода, разбийте и добавете към сиренето и яйцата, като отново разбърквате с вилица.
3. Развийте първата кора и намажете с разтопено масло. Равномерно поръсете с половината от сиренето и яйцата. Навийте на руло и завийте на спирала.
4. Дъното и около 1/3 височина стените на основния уред намажете с разтопено масло. Завитата кора пренесете в центъра на съда. Процесът се повтаря като втората кора, се завива около първата кора в съда на Мултикукъра.
5. В отделна купа разбийте млякото и останалите 2 яйца и със сместа залейте навитите кори.
6. От бутона MENU изберете програма BAKE, задайте температура 180С и време за печене - 1 час. Затворете капака на съда и стартирайте програмата.