Шоколадов кекс с орехи
4 яйца
225 г. пудра захар
75 г. масло
60 г. брашно
2 ч.л. бакпулвер
100 г. черен шоколад
Заготовка : 10 минути
Порции : 6-8
Program: BAKE
Готвене: 45 минути
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа. Добавете захар и бъркайте, докато се получи кремообразна смес. Прибавете маслото и продължете с миксирането, като постепенно добавяте брашното и бакпулвера.
2. Разтопете шоколада и разбъркайте с останалата смес, добавете и орехите.
3. Намажете с олио дъното и стените на съда за готвене и изсипете приготвеното тесто.
4. Изберете бутона MENU и програмата BAKE на температура 180 °C. Натиснете COOKING TIME и задайте 45 минути.
5. Затворете капака и натиснете START.
6. Изключете уреда след завършването на програмата.Оставете кекса да изстине, преди да го извадите.